Stronghold 2: Stronghold of Ice and Fire mod

Sziasztok. Már-már olyan régóta ígérgetem ennek az elkészültét, hogy néhányan, akár azt is gondolhattátok, hogy itt valami prémium kategóriás dolog volt/ van készülőben. Ha így gondoltátok, akkor: bocsi! :)
Az utóbbi időkben, vagy nem volt szabadidőm, vagy a kedvem és energiám hiányzott a folytatáshoz - sőt, még most sincs igazán kész; sok hiányossága van! Azért teszem most mégis közzé, mert már fél év eltelt azóta, hogy először szóba került, s gondoltam, ideje lenne valamit meg is osztani a közösséggel! :)

Elöljáróban még annyit, hogy ez egy non-profit, fél-amatőr, 90% kész kreáció, amit hobbiból készítgettem! Senki se gondoljon bele többet, mint ami! Ezt a modot a Stronghold játékok; a Tűz és Jég dala könyvek, és a Trónok Harca tv sorozat rajongói számára készítettem, szabad perceimben.

Idővel lehetséges, hogy frissíteni/ update-elni fogom a mod fájljait, új bejegyzéseken keresztül - ha szükséges lesz, akkor pedig módosítom az első bejegyzésnél linkelt fájlok tartalmát!

A mod kereskedelmi forgalomba nem hozható, s pénzért nem árulható!

ASoIaF Mod letöltés:   Drive    4Shared    Mediafire    Data

+ Zenei Patch letöltés:    Mediafire    további letöltési linkek    infó


Tartalom:

  • A Stronghold of Ice and Fire töltőképernyő 
  • Westeros családi címerei a zászlókon
  • Tűz és Jég dala keresztnevek, és vezetéknevek a játékban
  • Más, Vörös pap, Dothraki, Arcnélküli, Vad/Szabad nép, Lobogó nélküli, és Bánatos Ember egységek
  • Tűz és Jég dala kastélyok az Ostrom, és a Hódító út játékmódokban
  • ... továbbá még 1 Westeros térkép, Trónok Harca, és még 2 különböző játékmódban
  • Westeros térképe a military kampányban

Töltőlépernyő

A Stronghold of Ice and Fire töltőképernyő 

Egy régebbi bejegyzésben már bemutattam ezeket a töltőképernyőket. A most letölthető pakkban megtalálható az összes, már ismertetett kép is, 1 plusz képpel kiegészítve.

A töltőképek az ui - frontend mappában találhatók - egy kivételével az összes egy tömörített fájlban van!
A töltőképernyőnek használni kívánt képet: loadscreen_1.jpg fájlnévre kell átkeresztelni, majd a C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\ui\frontend mappába másolni!

Westeros családi címerei a zászlókon

A már korábban bemutatott képeket, néhány újabbal egészítettem ki! A használatuk a már ismertetett módon történik. A crests mappában
Családi címerek
található képeket másold a C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\crests könyvtárba! A képeket tetszés szerint módosíthatod!

Tűz és Jég dala keresztnevek, és vezetéknevek a játékban

A játékban megjelenő Skirmish karakterek, és parasztok neveit; továbbá a települések és egységek elnevezését a Tűz és Jég dala világához megfelelőekre cseréltem. A skirmish karakterek, mind a nagyobb családok vezetékneveit kapták, mint pl. Sir William, akiből Lannister lett, ahogyan Sir Grey-ből Stark, a királyból pedig Targaryen. A parasztok kereszt-, és vezeték neveit random módon keveri a játék a pálya betöltésénél, így találkozhatunk, pl. Eddard Lannister, Tyrion Frey, vagy akár Daenerys Baratheon nevű paraszttal is. A Gyógyítóból Mester lett, a Papból Septon; a Harcos Szerzetesek, a Harcos fiai közé álltak. A települések nevei, a parasztok neveihez hasonlatosan a pálya betöltésekor, random módon kerülnek kiválasztásra.

Urak és parasztok nevei
Használata: Ha magyar nyelven akarsz játszani a játékkal, akkor a
i18n [hu] mappa tartalmát; ha inkább az angol nyelvű szöveget választanád, akkor a i18n [en] mappa tartalmát másold ide: C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\i18n

Megjegyzés: A modnak ezen a részén még van jó néhány csiszolni való - mondhatni: messze nem tökéletes! :) Ha van kedvetek besegíteni, és valami ötletetek, tippetek, hogy hogyan lehetne tökéletesíteni a szöveget, írjatok lent kommentbe (bárki írhat, akár név nélkül is)!


Más, Vörös pap, Dothraki, Arcnélküli... egységek

Dothraki, Arcnélküli, Vörös Pap, Más
Bár a "speciális-TéJd-es" egységek jóformán csak a névváltoztatásnak köszönhetők, négy zsoldos egység, mint a berzerker, szerzetes, könnyű lovas és orvgyilkos új bőröket (skineket) kapott, így ők külsőleg is hozzáidomultak az alteregóikhoz. Ezeken kívül még a lovag és a lord is világosabb páncélokat kaptak.

Használat: másold a ... mappa tartalmát - ide:
meshes - units - animals -> C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\meshes\units\animals
meshes - units - models -> C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\meshes\units\models

Megjegyzés: A modnak ez a része, csak a fenti, szöveges résszel együtt élvezhető, ugyanis az egységek (négy kivételtől eltekintve), csak az elnevezéseik alapján azonosíthatók be, mint "Tűz és Jég dalás" egységek! Továbbá, egy apró hiányosság: a négy, új skint kapott egységek ikonjai a panelen még az eredeti egységek kinézetét mutatják. Dolgozom az ügyön!

Stronghold of ice and fire.map

 Tűz és Jég dala kastélyok az Ostrom, és a Hódító út játékmódokban

... továbbá még 1 Westeros térkép, Trónok Harca, és még 2 különböző játékmódban

Nagy vonalakban, elkészítettem a könyvekben szereplő kastélyokat, és várakat is - igaz, nem a legprofibb módon! :) Az Ostrom játékmód kastélyait, a játék adta lehetőségekhez; és a saját mércémhez mérten, Tűz és Jég dalás erődökre változtattam! Minden egyes térképen egy Westeros-i kastéllyal, esetleg egy Essos-i várossal találkozhattok!

Továbbá készítettem egy mapot, "A Stronghold of Ice and Fire"-névvel, amit három játékmódban (skirmish, economy-, és military- saját térképek játékmód) találhattok! Ezen a térképen 7 Westeros-i erőd található egyszerre! :)
Ostrom/ Siege játékmód menü

Maps - Térképek: Másold a maps tartalmát, ide: C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\maps

Az Ostrom és a Hódító út játékmódok menüit is átalakítottam. Előbbinél a Tűz és Jég dalás erődök közt válogathatunk. A menüben, balra kastélyok képeit, alattuk rövid ismertetőt; mellettük pedig az uralkodó ház címerét láthatjuk. A játék indításakor az adott kastélyt tartalmazó térkép töltődik be!
Utóbbinál Westeros térképe látható, melyen be vannak jelölve a kastélyok, melyekhez a hadjárat során jutunk el!

Hódító/ Conquest játékmód menü
Conquest trail - Hódító út: Ha magyar nyelvű menüt akarsz, akkor a ui - gold_edition [hu] mappa képeit használd; ha angol nyelvűt akarsz, akkor a ui - gold_edition [en] képeit másold a: C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\ui\gold_edition könyvtárba!

Siege menu - Ostrom mód: ui - siege_menu mappa tartalmát másold a C:\Program Files\Firefly Studios\Stronghold 2\ui\siege_menu könyvtárba!

Megjegyzés: Az Ostrom (Siege) játékmódban, a jobb oldali oszlopban a kastélyok neveit, egyelőre még nem tudtam rendesen megváltoztatni, hogy idomuljon is a modhoz! De, ahogy láthatjátok, bal oldalt az ablakokban, már a Trónok Harcás téma látható és olvasható! Dolgozom az ügyön, de ha van tippetek, és meg is írnátok lent, azt megköszönném! :)

Military-kampány menü

Westeros térképe a military kampányban

A főkampány menüjében nem Anglia, hanem Westeros térképe látható!

A kampányhoz tartozó térképeket (mapokat) még nem alakítottam át, sem a kampány szövegét, szóval a menüt leszámítva minden maradt a régiben!

Zenei Patch

Külön letölthető egy zenei válogatás is, hogy még hangulatosabbá váljon a játék. 69 dalt tartalmaz, vegyes előadóktól. A hangfájlok nem írják felül a játék már meglévő zenei fájljait, hanem melléjük "települnek", vagyis a játékban ugyanúgy meglesznek a régi, és az új dalok is!

* A bejegyzésben linkelt AS2oIaF mod nem tartalmazza a Music Patch-t!


http://strongholdoficeandfire.blogspot.hu/2014/06/a-stronghold-of-ice-and-fire.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése